Carl M Lundh Webshop

Integritetspolicy & Villkor

Företagsinformation

Innehållet i denna webbutik tillhandahålls, uppdateras och hanteras av följande företag:

Carl M Lundh Webshop
Aderans Sweden AB
Ystadsvägen 22, 214 30 Malmö
Organisationsnummer: 556215-0747
Telefonnummer: 020-368700
E-postadress: info@carlmlundh.se


Villkor & Information

Betalning och priser

Alla priser är dagsaktuella och kan komma att ändras i framtiden. Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter för frakt och betalning, samt moms.

Vi erbjuder följande betalsätt:

  • Klarna Checkout
  • Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst. En finess med Klarna Checkout är att vi skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Klarna faktura eller Klarna konto – eller med kort eller banköverföring. Allt är lika säkert.

Villkor för betalning anges även i kassan under respektive betalningsalternativ.

Leveranser

Vi erbjuder följande leveransmetoder:

  • Leverans
  • Pris enligt frakttariff från UPS för leveranser inom Sverige. Normal Leverans inom 3-10 dagar till närmsta utlämningsställe om inget annat anges i samband med din beställning.

Villkor för leverans anges även i kassan under respektive leveranssätt. Om inget anges gäller 3-10 dagars leveranstid. Om en artikel har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive artikel. Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, exempelvis då vår leverantör eller speditör inte kan fullfölja deras åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om artikeln är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

14 dagars öppet köp

Vi följer distansavtalslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Du ångrar ditt köp genom att inom 14 dagar från att du mottagit din beställning (eller större del av) meddela oss.

Så här gör du:

1. Artikeln ska returneras väl emballerad, i originalskick och i originalkartong.

2. Skicka även med Följesedeln. Markera på följesedeln den eller de varor du returnerar.

3. Vänd dig till ditt närmaste UPS-ombud (platser för inlämning hittar du på ups.se) och använd den bifogade returadresslapp, som du får med din order, när du skickar tillbaka artikeln. Glöm inte att be om ett kvitto när du lämnar in returen.

4. När vi mottagit och hanterat din retur, får du en bekräftelse via mail.

5. Kreditering av din faktura hanterar vi genom Klarna.

Om du som kund har hanterat artikeln i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.

Återbetalning

Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka artikeln.

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/


Integritetspolicy

Aderans Sweden AB, org. nr. 556215-0747, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Vi värnar om din integritet och vill därför ge information om hur vi behandlar dina personuppgifter. Våra kontaktuppgifter är 040-368700 och marknad@aderans.se.

Längre ner följer även information om hur det fungerar med cookies på denna webbplats.

Våra kontaktuppgifter är:
Telefon: 040-36 87 00
E-post: marknad@aderans.se

Vid köp i webshopen

Vi behandlar dina uppgifter med syfte att fullgöra ditt köp av oss. Ändamålet och den rättsliga grunden för behandlingen är att fullgöra avtalet med dig. De personuppgifter vi behandlar om dig är information som behövs för att fullgöra ditt köp såsom ex. namn, födelsedatum, adress, telefonnummer, betalningsuppgifter och e-post.

Du är inte skyldig att lämna dina personuppgifter till oss. Om du väljer att inte lämna dina personuppgifter blir följden att vi inte kan ingå avtal. Vi sparar dina uppgifter till dess att köpet har genomförts (inklusive leverans och betalning) och tre (3) år därefter i syfte att kunna hantera eventuella reklamationsärenden efter avslutat köp.

Vi lämnar ut dina personuppgifter till IT-leverantörer. Vi kan även lämna ut dina uppgifter till leverantörer som utför leverans av din produkt.

Om du väljer att använda Klarna som betalningslösning och är nyfiken på deras hantering av dina uppgifter rekommenderar vi att ni använder länken till Klarnas policy.

Marknadsföring och information

Vi behandlar dina uppgifter i syfte att skicka ut nyheter på mail och sms. De personuppgifter som vi behandlar om dig är e-post och telefonnummer. Den rättsliga grunden för behandlingen är ditt samtycke.

Vi sparar dina uppgifter under den tid du är prenumerant på vårt nyhetsbrev. Du kan alltid välja att avregistrera dig från utskicken genom att följa instruktionerna i varje utskick.

Vi kan även komma att behandla dina uppgifter i syfte att skicka ut information eller marknadsföring efter att du har köpt en produkt eller en tjänst från oss. De personuppgifter som vi behandlar om dig är e-post och telefonnummer. Den rättsliga grunden för behandlingen är vårt berättigade intresse som består av att informera befintlig kundkrets om erbjudanden och kampanjer som relaterar till redan inköpt produkt eller tjänst. Du kan alltid välja att avregistrera dig från utskicken genom att följa instruktionerna i varje utskick.

Vi lämnar ut dina uppgifter till IT-leverantörer.

Dina rättigheter

Om behandlingen är baserad på ditt samtycke har du rätt att när som helst återkalla samtycket. En sådan återkallelse påverkar inte lagligheten av behandlingen på grundval av samtycket innan detta återkallades. I enlighet med dataskyddslagstiftning har du rätt att begära tillgång till information om vilka av dina personuppgifter som behandlas och begära rättelse av dina personuppgifter. Du har även rätt att invända mot och begära begränsning av behandling som rör dina personuppgifter samt rätt att begära radering av dina personuppgifter. Du har under vissa förutsättningar även rätt att få ut de personuppgifter som rör dig i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format samt överföra dessa uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig (dataportabilitet).

För att utöva dina rättigheter kan du kontakta 040-36 87 00 eller marknad@aderans.se. Om du inte är nöjd med vår service har du även rätt att inge klagomål till Datainspektionen eller annan behörig tillsynsmyndighet i enlighet med dataskyddsförordningen.

Är du intresserad av att veta mer om hur Aderans behandlar dina personuppgifter för andra ändamål kan du läsa mer här; Carl M Lundh Integritetspolicy.


Om cookies

Denna webbplats innehåller cookies. En cookie är en textfil som sparas på datorn när man besöker en webbplats. Textfilen används bl.a. för att underlätta besökarens användning av webbplatsen.

Det finns två typer av cookies:
Den ena typen, permanent cookie, sparar en fil under en längre tid på besökarens dator. Permanenta cookies används här för att följa besökares navigering på webbplatsen och för att samla in statistik.
Den andra typen av cookies, s.k. sessionscookies, lagras temporärt under besöket på webbplatsen. Sådana cookies används under varje besökares användarsession till gränssnitts- och navigeringsfunktioner på hemsidan och försvinner när utloggning sker eller webbläsaren stängs.

Du behöver tillåta lagring av cookies på din dator för att kunna använda denna webbplats på det sätt vi avsett. De flesta webbläsare är inställda på att acceptera cookies. Du kan ställa in webbläsaren så att den meddelar när den tar emot en cookie och själv avgöra om du ska ta emot den eller inte.
Allmän information om cookies och lagen om elektronisk kommunikation finns på Post och telestyrelsens webbplats, pts.se.